Napra pontosan 1 éve zárult le egy korszak az életemben. Saját döntés volt! Be kellett látnom, hogy 25 rendezvényes év után elfáradtam. Az volt a terv, hogy 1 évet pihenek és addig összerakom magam. 

Az utolsó 10 évben – kis kitérővel – a  Sport11, korábban Sportház, még korábban Sportmax Újbuda és Sportmax Hegyvidék rendezvényigazgatójaként napi kapcsolatban voltam a rendezvényszakmával. Helyszínként, szolgáltatóként, megrendelőként, alvállalkozóként és szervezőként is helyt kellett állnom, miközben elsősorban értékesítettem. Az utolsó pár évben egyre több fiatal pályakezdővel, gyakornokkal hozott össze a sors.

Egyre több olyan cég érkezett hozzánk, aki nem ügynökséggel, hanem saját csapatával szerette volna megszervezni a rendezvényüket. Jöttek olyan ügynökségek, akik a megszokott napi rutinból kilépve vállaltak el egy ügyfél megtartása érdekében olyan rendezvényeket, amelyhez sem a tudásuk, sem az apparátusuk nem volt meg. Rengeteget küzdöttem azzal, hogy megtaláljam azokat a szolgáltatókat, akik árban és minőségben is megfelelnek a megrendelők igényeinek.

Borzalmas honlapokkal, kapcsolat nélküli szolgáltatókkal, félbehagyott gyűjtő oldalakkal találkoztam. Majd kiderült, hogy a 20. századi felületek mögött szuper szolgáltatók, kiváló termékek és szolgáltatások vannak, csak nincs idő a marketingre. Akkoriban fogalmazódott meg bennem, hogy kellene egy gyűjtőoldal…

Aztán elkezdődött a tervezett pihenés és naponta jöttek a telefonok. „Meg tudnád adni a számát ennek vagy annak?” „Volt neked az a valami, azt honnan szerezted be? ” Tudnál nekem segíteni, egy helyszínt keresek egy ilyen vagy olyan rendezvénynek?” Mindig törekedtem arra, hogy a nagyok és ismertek mellett a kisebbek által nyújtott egyedi szolgáltatások is teret kapjanak. Talán ennek is köszönhetően ezek a telefonok a mai napig nem szűntek meg.

Egy barátommal, akivel már nem is emlékszem milyen régen dolgozunk együtt, elkezdtük körbe járni a portál lehetőségét. Beszélgettünk szervezőkkel, szolgáltatókkal. Egy más munka kapcsán felmértük a hazai rendezvénypiacot és annak igényeit. A beszélgetések során nagyon sok pozitív visszajelzést, nagyon sok értékes tanácsot kaptunk. Megvizsgáltuk, hogy a témában mit kínál jelenleg a piac, ők mióta és hogyan működnek.

Elkezdtünk országos adatbázist építeni a szervezőkről és a szolgáltatókról is. Hatalmas meglepetések értek bennünket, amikor a számokat láttuk.

Megterveztük az oldalt, kitaláltuk az arculatot, megpróbáltunk minden olyan problémára választ adni, amit a szervezők és a szolgáltatók megfogalmaztak az interjúk során, valamint a saját korábbi tapasztalatainkat is hozzátettük.

Február közepén indultunk, az első meglepetések akkor értek bennünket, amikor olyan piacvezetők, szakmai nagyságok írtak nekünk pozitív, dicsérő szavakat, akikről azt gondoltuk, hogy az inger küszöbjüket sem éri el a létünk vagy nem létünk.

Az volt a terv, hogy 1 évet pihenek és addig összerakom magam. Aztán ez lett belőle!

Folytatjuk…