A Magyarországi Rendezvényszervezők és Szolgáltatók Szövetsége (MARESZ) 15 oldalas dokumentumban fogalmazta meg szakmai ajánlásait a COVID-19 járvány utáni biztonságos rendezvényekért.

 

A szervezet célja az ajánlások összefoglalása és megfogalmazása során az volt, hogy meghatározott keretrendszert adjon a rendezvényhelyszínek, konferencia és kiállítási központok számára a járványt követő újra indulásra.

A kiállítások és rendezvények újraindítása a gazdaság fellendítésének egyik sarokpontja. Az újrakezdés egyik legfontosabb alappillére, hogy a vendégek, a résztvevők és a rendezvényeken dolgozók egészsége és biztonsága mindenek felett álló, ezért mindannyiunk közös érdeke az egészségügyi hatóságok előírásainak és ajánlásainak helyes értelmezése és betartása.

A dokumentum nemcsak általános javaslatot tesz a járvány megelőzésére, hanem a piac különböző szegmensei számára egyenként ad ajánlást a biztonsági szabályokról a rendezvények üzemelése, építése és bontása alatt is.

Sorra veszi a regisztrációhoz, beléptetéshez szükséges intézkedéseket. Irányt mutat a különböző üzleti rendezvények – kiállítások, konferenciák, szakmai fórumok, tréningek, B2B események stb.. – esetén érvényes szabályokról.

Javaslatokat tesz a vendéglátáshoz kapcsolódóan a büfék, éttermek, egyéb cateringgel járó események biztonságos lebonyolításához. Kitér a mosdók, vizes blokkok, mellékhelyiségek kiemelt tisztasági előírásaira.

Értékes támaszpontokat ad a programok, műsorok lebonyolítására.Az ajánlást innen tudják letölteni: LETÖLTÉS

Sikeres újrakezdést kívánunk minden rendezvény szervezőnek!